Ik draag een fietshelm!

Dag iedereen! Ik ben iets tegengekomen!

Op 16 december, een vrijdag, fietste ik na het werk naar huis. Ik was zo blij dat de werkweek erop zat. Ik zou die avond naar een musical gaan met mijn vriend, Beauty & the Beast. Daar zag ik al even naar uit.

Plots verliep mijn avond heel anders dan gepland. Een portier ging open, ik kon het niet ontwijken, vloog ertegen en lag met mijn fiets midden op straat. Alles ging zo snel. Ik weet niet goed meer hoe ik gevallen ben maar wat kreunde ik van de pijn. Mijn broek was gescheurd en ik zag dat er een wonde was aan mijn been, ik kon niet zien hoe erg het was.

Er kwamen meteen 2 getuigen naar me toe waaronder een lieve dame en toevallig ook een commissaris. Hij belde de politie op en een ambulance kwam me halen. Ondertussen zag ik dat de jongen die zomaar zijn deur had opengeslaan erg geschrokken was. Hij vertelde dat hij zijn spiegels al had ingeklapt en gehaast was.

Eenmaal in het UZ Gent vroegen ze me een paar keer of ik op mijn hoofd was gevallen. Gelukkig niet. De rechterkant van mijn lichaam deed zoveel pijn! Toen ze foto’s genomen hadden konden ze me vertellen dat er niks gebroken was. Wel moest de wonde aan mijn been genaaid worden. Ik heb niet gekeken, bah, vies! Van zodra de zorgen gedaan waren kon ik terug naar huis. De busrit was niet zo gezellig. Plots had ik moeite om mijn been te strekken en ik dacht dat ik in de bus ging moeten blijven zitten. Alles deed zoveel pijn.

En dat is niet de eerste keer dat ik ben gevallen door een openslaand portier. Zo’n 15 jaar geleden viel ik met mijn scooter door een mijnhéér die zijn portier opensloeg en me niet had gezien.

Na zo’n ongeval denk je wel eens na over een fietshelm. Ok, het is niet zo mooi maar ondertussen dragen al heel wat mensen een fietshelm. Het kan je leven redden. Iedereen kan plots vallen, aangereden worden,… Mijn hoofd is belangrijk en daarom vanaf nu een helm!

De helm die ik koos is een stadshelm met de mogelijkheid om er een lampje in te steken vanachter. Zo ben ik heel goed zichtbaar!

Dragen jullie al een fietshelm?

Ik vind dat een fietshelm verplicht zou moeten zijn, dan zou iedereen er één dragen en zou het niet meer raar zijn, toch?!

En wat met de rest van het gezin? We hebben net online een helm gekocht voor zowel mijn vriend als voor mijn zoon. Het is solden en dan kan je wel interessante zaakjes doen.

En mijn tickets van Beauty and the Beast?

Ik kon nog regelen dat mijn vriend de tickets aan mijn zus en schoonbroer kon geven want het zou spijtig geweest zijn als ik ze in de vuilnis had moeten gooien. Mijn vriend en ik zijn op 30 december naar de musical gegaan. Ik wou het zo graag zien dat ik gewoon nieuwe tickets kocht. En het was prachtig! 😀

1480273889528

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s