Rituelen

Voer jij ook soms handelingen uit, die je gewoon moet doen? Telkens opnieuw?

Ik wel. Ik heb een lijst met enkele rituelen.

s’Morgens moet ik voor ik de deur uitga nog eens helemaal door het huis om te checken of alles wel uit is. Wanneer ik dan weer helemaal beneden sta, weet ik soms niet of ik mijn stijltang heb uitgezet en moet ik weer helemaal naar boven. Zucht. En ik weet eigenlijk wel dat die uit is hoor. Ik weet het wel. Dat is gewoon raar!

s’Morgens en s’avonds controleer ik of de verwarming uit is overal, de oven uit is, de koffiemachine uitstaat, kijk ik na dat er geen laders meer in de stopcontacten aanwezig zijn… want ik wil dat niet als we niet thuis zijn of terwijl wij slapen. En hier thuis zijn ze hier goed van op de hoogte!

Wanneer ik mijn voordeur sluit, check ik wel zeker 3 keer aan de deurknop of ik de deur echt wel op slot heb gedaan. De overburen die mij bezig zien denken waarschijnlijk dat ik zot ben.

s’Avonds als ik in bed ga check ik wel zeker 3 x de wekker op mijn gsm en kijk ik wel 3 x naar mijn gewone wekker of die wel aanstaat. Dan pas kan ik gaan slapen. Mijn vriend denkt ook dat ik zot ben. 😂

Telkens ik ga winkelen en ik mijn bankkaart uithaal om te betalen, check ik nog maar eens of ik mijn bankkaart weer weggestopt heb. Terwijl ik eigenlijk weet dat ik die weggestopt heb hé!

Soms zijn deze zaken vermoeiend maar ik moet ze doen en al bij al valt het goed mee. Dit compulsief gedrag neemt niet zoveel tijd in beslag. Het zijn enkele rituelen en nadien ben ik gerust.

2016-06-12 20.53.37

Welk ritueel heb jij?

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Forever38.com schreef:

    Dat van het checken van die wekker herken ik wel. Ik zet altijd eerst een testwekker; ik durf er simpelweg niet op te vertrouwen dat mijn wekker het nog doet….

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s